logo lagerheide

EHBO - AED - BHV - BRANDVEILIGHEID

Wekelijks worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart.


In beide gevallen wordt de levenskans van het slachtoffer mede bepaald door het optreden van omstanders. Vast staat dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is.

Bij onze reanimatie en AED cursus leert hoe snel te handelen. Snelheid is een belangrijke schakel, indien er snel de juiste handelingen worden gedaan neemt de kans van een geslaagd optreden enorm toe. In openbare ruimten is de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aanwezig. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Een reanimatie-training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk:

  • Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan
  • Slachtoffer benaderen
  • Ademhalingscontrole
  • Controle ademhaling
  • Reanimatie
  • Werking AED
  • Inzet AED

Wat is een AED

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang kan worden gebracht (defibrillatie). In de cursus Reanimatie & AED van Lagerheide leert u hoe u op een verantwoorde en veilige manier de AED gebruikt.

Waar vind ik een AED

AED’s worden op steeds meer plekken geplaatst. Met name in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken. Omdat het een draagbaar apparaat is, kan een AED ook per auto of (motor)fiets worden meegebracht. Zo’n 3.000 noodhulpauto’s van de politie zijn inmiddels al voorzien van een AED. 

Geen evenementen aanwezig

Het Oranje Kruis Logo
NIBHV Logo
Nederlandse Reanimatie Raad Logo
SVK Logo 1